Caravan accu's

Op het moment dat u als kampeerder besluit een accu voor de caravan te kopen, wilt u op voorhand weten welke accu het meest geschikt is voor de situatie waarin die gebruikt gaat worden.

Dat geldt ook voor het kunnen terugvallen op stroomvoorziening als u op doorreis bent en niet over een 230 volt elektriciteitsvoorziening beschikt. Daar komt de toenemende populariteit van movers voor het manoeuvreren met de caravan bovenop, waarvoor u ook een accu nodig heeft.

Dankzij de aanwezigheid van een accu kunt u op ieder gewenst moment gebruik maken van de apparaten die u met u heeft meegenomen.

Een accu nodig voor uw caravan, al dan niet in combinatie voor het leveren van vermogen aan de mover?
Wij adviseren u graag! Bel 074 – 2500580 of mail ons: verkoop@batterijspecialist.nl.

Camper accu's

Een camper accu, ook wel recreatie accu genoemd, vormt de basis van uw camper elektra systeem.
Omdat camper accu’s beschikbaar zijn in verschillende types en capaciteiten kan het kiezen van een geschikte recreatie accu lastig zijn en om u te helpen kiezen kijken we niet alleen naar de eigenschappen, maar ook naar de voor- en nadelen van deze verschillende recreatie accu’s.
Zo weet u precies welke camper accu het meest geschikt is voor uw camper.


Er zijn verschillende soorten accu’s op de markt: start-, semi tractie-, vol tractie en start stop accu’s. Hiervan is de semi-tractie accu het meest geschikt als camper accu.
Semi tractie accu’s worden ook wel deep-cycle accu genoemd en kunnen lange tijd een constante stroom leveren zonder te beschadigen.
Daarnaast kunnen ze tot wel 50 – 80% worden ontladen, afhankelijk van het accu type. Bovendien hebben ze een lange levensduur als ze goed worden geladen en onderhouden.